„Digitális világ Balatonarácson”

GINOP projektbemutató

A Balatonarácsi Református Egyházközség sikeresen pályázott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programba (GINOP-3.3.3.-17), ahol jelentős összegű támogatásba fog részesülni a „Digitális világ Balatonarácson” című projektje. Az egy éves projekt 2019. augusztus elején indult, amelynek célja, hogy kialakítsa és elmélyítse a digitális műveltséget egyházközségünk tagjainak és az általunk fenntartott Csillagkert Református Óvoda nevelőinek, a gyermekek szüleinek, nagyszüleinek, különösen a közigazgatási, közszolgáltatási, köznevelési, e-kereskedelmi, egészségügyi és digitális kapcsolattartás területein.

A projekt első rendezvénye 2019. augusztus 23 – 24. (péntek, szombat) között az Arácsi Népházban (Balatonfüred, Lóczy Lajos u. 62.) lesz megtartva.

A tervezett program:
2019. augusztus 23. péntek
14.00 – 15.30 érkezés Balatonarácsra, a Szent Benedek Iskola Kollégiumához (8230 Balatonfüred, Hősök tere 1.), bejelentkezés, a szobák elfoglalása
16.00 – 17.30 Szakmai előadóülés az Arácsi Népházban (Balatonfüred, Lóczy Lajos u. 62.)
Üdvözlés, köszöntés (Császár Attila esperes)
A „Digitális világ Balatonarácson” (GINOP 3.3.3.-17-2019-00136 projekt) bemutatása (Cserny Tibor presbiteri jegyző)
“Digitális világ – ifjaktól az örök ifjakig” c. tanfolyam tematikájának bemutatása (I. rész) (Borosné Bozzai Bernadett informatikai tanár)
18.00 a Szent Benedek Iskola tanpincéjében borkóstoló és borvásár
házigazda: Komáromi Móric iskolaigazgató és Böőr László pincemester
19.00 – vacsora a Végh Endre Pincészetben

2019. augusztus 24. szombat
9.30 – 12.00 Szakmai előadás az Arácsi Népházban (Balatonfüred, Lóczy Lajos u. 62.)
“Digitális világ – ifjaktól az örök ifjakig” c. tanfolyam tematikájának bemutatása (II. és III. rész) (Borosné Bozzai Bernadett informatikai tanár)
12.30 – 14.00 ebéd a Végh Endre Pincészetben

A projekt céljának elérése és sikeres megvalósítása érdekében fontos a minél nagyobb létszámú érdeklődő hallgatóság részvétele. Ezen a rendezvényen kiemelt figyelmet kap a digitális kapcsolattartás témaköre. A rendezvényen meghívott hallgatóságként részt vesznek a Pozsonyi Református Egyházmegyéhez tartozó, apácaszakállasi testvérgyülekezet egyháztagjai is, Dr. Somogyi Alfréd esperes vezetésével.

Szeretettel várjuk az óvoda minden nevelőjét, a gyermekek szüleit, nagyszüleit a fenti rendezvényünkre.

Császár Attila esperes
Dr. Cserny Tibor presbiteri jegyző